Kalender 2017-01-31

Föreläsning: En musikalisk animatör

Den schweiziska animatören och bildkonstnären Georges Schwizgebel intar idag en enastående plats inom den internationella konsten för rörliga bilder. Han är en genuin visuell poet som utvecklat sitt intresse för animerade bilder genom musiken. För Schwizgebel handlar animerad film framförallt just om att sätta sina vackra målningar i rörelse i enlighet med musikaliska principer.

Att se Schwizgebels filmer är alltid en unik och oförglömlig upplevelse. Med sin personliga teknik och tro på linjernas och formernas symboliska värde likas han ge liv åt sina fantasibilder och "filma" imaginära landskap i dem.

Förutom i hemlandet har han varit verksam i Kanada, Kina, Frankrike och flera andra länder. För sitt arbete fick han ett stort antal utmärkelse vid festivaler runt om världen. År 2000 arrangerade världens ledande festival för animerad film, den i franska Annecy, en speciell retrospektiv av Schwizgebelfilmer och en utställning med hans målningar.

Med utgångspunkt i produktionen av sina mest kända filmverk kommer Schwizgebel att berätta om kreativ process och tekniska problem i modern animation. Han ska illustrera sin föreläsning med flera film- och musikklipp, samt presentera sin aktuella produktion.


Se kortfilmen 78 Tours på Youtube

För den som vill läsa mer, finns en pdf nedan med längre text ur Midhat Ajanovics bok "De visuella tonsättarna" (Optimal Press, Göteborg, 2013).

Föreläsningen arrangeras i samarbete med Göteborg Film Festival.

Välkommen!

Schemalägg händelse (iCal)

Senast uppdaterad: 2016-12-14
Skriv ut
 • Datum:

  Tisdag 31 januari

 • Tid:

  14:00-17:00

 • Plats:

  Högskolan Väst

 • Lokal:

  F131

 • Mer info:

  Kontakta Midhat Ajanovic

 • Öppen för allmänheten:

  Ja! Schwizgebels föreläsning är främst ämnad åt de som studerar 3D-animation & visualisering men är även öppen för alla intresserade.