Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Ta reda på så mycket som möjligt om företaget innan du kommer till intervjun, börja med att läsa deras hemsida. Kontakta gärna en tidigare Co-opstudent som varit på det företaget.

Inför intervjun bör du fundera ut vilka frågor som du kan få och förbered svar på de frågorna. Vanliga frågor är: Vad är dina styrkor och svagheter som person? Varför vill du jobba just på det företaget? Var tror du att du befinner dig om fem år? Hur skulle någon annan beskriva dig?

Kom ihåg att du inte behöver kunna allt när du börjar, företagen räknar med att lära upp dig på sina specialområden. De förväntar sig att du är intresserad, lyhörd och villig att lära dig företagets kultur och produkter. Förbered också egna frågor eftersom det visar att du har ett eget driv och engagemang.

Slutligen: Kom i tid, ha en positiv attityd, var välvårdad, artig och visa genuint intresse. Om det skulle vara så att du får förhinder, kontakta företaget i så god tid som möjligt för att boka nytt möte. Exempel på giltiga skäl för förhinder är egen sjukdom, dödsfall i familjen eller vård av barn.

Efter intervjun

Skicka gärna ett kortfattat mejl där du tackar för intervjun och avsluta med att de gärna får höra av sig om de har några ytterligare frågor och att du ser fram emot en vidare kontakt. Om du inte hört något på ca två veckor kan du höra av dig igen – förutsatt att företaget vid intervju inte gett en annan tidsangivelse för när de ska återkoppla. Fråga hur det går i processen och när de tror att det kommer att fattas ett beslut.

Om du efter intervjun av någon anledning inte längre är intresserad av tjänsten, meddela företaget så snart som möjligt för att tacka nej och avbryta anställningsprocessen. På så sätt avslutar du snyggt och möjliggör för någon annan att få platsen.

Om du inte får platsen, fråga gärna vad det var som gjorde att du inte fick platsen och vad du kan tänka på till nästa gång.

 

Co-opkoordinator ekonom/systemutvecklare och Co-opsamordnare ingenjör


Anders Palmqvist

Anders Palmqvist Avdelningschef
anders.palmqvist@hv.se

Håkan Jensen

Håkan Jensen Avdelningschef, tf Byggteknik och hållbar utveckling
hakan.jensen@hv.se
Senast uppdaterad