Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Har dina föräldrar värdefulla kontakter du kan använda. Gör en kartläggning över personer som du kan använda och börja ta kontakt – man vet aldrig var man får napp! Kolla platsannonser i tidningarna, arbetsförmedlingen, besök arbetsmarknadsdagar och ta kontakt med branschorganisationer som kan vara av intresse.

Vem ska man vända sig till vid första kontakten med ett intressant företag?

Vem på det företaget du valt att kontakta har mandat att besluta om Co-opplatser? Är det personalchefen, produktionschefen eller VD:n?

På ett mindre företag kan det vara lämpligt att vända sig till VD:n – de kanske inte ens har en HR-avdelning. Större företag brukar det ofta vara en HR-avdelning som ansvarar för sådana här frågor. Om du får ett nekande svar, be dem hänvisa dig till rätt person. Många företag har också en särskild kontaktperson för studentkontakter. Kontaktuppgifter brukar finnas på hemsida eller nås via växeln.

Kom ihåg att det är viktigt att du har läst på om företaget så att de förstår att du är seriös och intresserad av deras verksamhet. På så sätt ökar du dina möjligheter till ett positivt möte. Behöver företaget mer information om Co-op, hänvisa dem till din Co-opkoordinator.

Börja i tid! Börja i tid och tänk på att det kan ta längre tid än du tror. Var artig även om du får ett nej, du kanske får möjlighet att arbeta där i framtiden.

Senast uppdaterad