Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Vad forskar du om?

- Samhällets och skolans digitalisering förändrar förutsättningarna för lärande och lärare. Jag undersöker hur lärare kan använda digital teknik för att utveckla och förbättra sin undervisning.

Varför är du intresserad av att forska inom inriktningen arbetsintegrerat lärande?

- I ett arbetsliv som präglas av snabba förändringar blir lärande kopplat till arbete allt viktigare, vilket gör området intressant och angeläget. Dessutom uppskattar jag verkligen att stor vikt läggs vid verksamhetsnära forskning, där forskare och praktiker arbetar tillsammans.

Hur är det att vara doktorand?

- Utvecklande, omväxlande, krävande, kreativt och jäkligt roligt. Jag lär mig nya saker hela tiden, har en massa intressanta arbetsuppgifter och väldigt kul med mina kollegor.

Hur ser en typisk dag ut?

- Den typiska dagen finns inte riktigt vilket är en del av tjusningen, det är verkligen varierat och skiftar över tid! Jag deltar i forskningsprojekt, skriver vetenskapliga artiklar, går doktorandkurser och undervisar.

- Jag upplever att vi som är doktorander på Högskolan Väst har stora möjligheter att delta i olika internationella sammanhang, både genom konferenser och kurser. Nu i veckan åker jag tillsammans med en doktorandkollega till London School of Economics and Political Science och för att vistas där i fem veckor, vilket känns väldigt kul!

Undervisar du? Hur är det att undervisa?

- Jag undervisar 20 % av min arbetstid. Framförallt undervisar jag studenter på Digitala medier programmet, men jag gör också gästspel på lärarprogrammet och fristående kurser.

- Allra roligast tycker jag att det är att handleda studenters examensarbete. Dels för att man har möjlighet att följa studenternas arbete under en längre tid, men också för att de skriver om en massa superintressanta frågor!

Vilka tips ger du till någon som funderar på att doktorera?

- Våga prova! Lägg ner tid och kraft på att skriva en riktigt bra magister-/ masteruppsats. Gillar du uppsatsarbetet kommer du troligtvis också tycka om att forska!

Senast uppdaterad av Kommunikationsavdelningen