Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Viktiga datum:

4 mars 2020, 16:00-18:00
Välkomna till vårens handledarträff på Högskolan Väst.
Vi var mycket glada över den stora uppslutningen vid höstens handledarträff och ser nu fram emot vårens träff i mars. Efter en kort gemensam uppstart med fika kommer ni få möjlighet att träffa lärare från de olika programmn. I de programspecifika grupperna kommer VFU-kurserna att sättas in i ett sammanhand och ni kommer även att få ta del av sådant som är aktuellt på prorammen just nu.
Ta gärna med er frågor som ni vill diskutera!
Vi bjuder på ostfralla, kaffe/te och något att dricka. 
Anmäl dig via denna länk

just nu:

.. är vi i behov av VFU-handledare! Är du intresserad av spännande samtal om lärarprofessionen och vill vara med och utbilda morgondagens lärare - bli en av Högskolan Västs VFU-handledare! Är du förskolechef/ rektor/ förskol-/lärare - kontakta din VFU-samordnare och berätta att du är intresserad av att ta emot lärarstudenter. Vi söker handledare till alla våra lärarprogram, men är i särskilt stort behov av handledare för våra ämneslärarstudenter som läser mot gymnasiet, samt 7-9 (svenska/engelska/samhällskunskap och SVA).  

...arbetar VFU-handläggare och VFU-samordnare i/med vår nya VFU-databas

Pågående kring VFU:

På ämneslärarprogrammen har vi återupplivat fältstudier! I samtal med VFU-handledare och studenter har det funnits ett önskemål att utbildningen ska erbjuda lärarstudenten en bättre förberedelse och insyn i lärarroll och klassrumskontext. Därför har ämneslärarporgammets studenter nu anammat det som övriga lärarprogram redan arbetar med, nämligen fältstudier i sina campuskurser. Hur dessa fältstudier organiseras ser olika ut mellan de olika ämnena. Studenten kontaktar sin VFU-handledare och för en dialog med handledaren om lämpligt upplägg. Förhoppningen med fältstudier är således att lärarstudenter ska kunna stärka sin erfarenheter och sin förståelse  kring läraruppdraget - bl.a. genom att auskultera och göra observationer i erfarna lärares ämnesklassrum. VFU-handledare och andra intresserade av fältstudier, är välkomna att kontakta VFU-ledare, Lena Almqvist Nielsen, för ytterligare detaljer kring fältstudier som pedagogisk idé.   

Hur arbetar er kommun/verksamhet med att få fler VFU-studenter? Kan studenten lätt hitta information om er kommun/verksamhet? Finns det lättilgängliga länkar till viktig information, såsom länkar till kommunala transportmedel, kontaktpersoner för VFU-samordning, era olika verksamheter etc. För mer inspiration och tips på hur er kommun/verksamhet kan bli mer synlig och attraktiv för lärarstudenter, läs hur Västervik arbetar för att bli en attraktiv VFU-ort! Till Västerviks VFU-sidor. 

Program


Senast uppdaterad av Beatrice Mattsson