Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Stefan Nilsson

Senior Lecturer

Staff member at Division of media production.

Conducts research in social sciences, informatics.


Forskningsområde

Jag är främst intresserad av hur samarbete på distans kan stödjas med hjälp av teknik. Centralt är idén om att kunna minska behovet av att resa genom att utveckla system som på ett effektivt och ändamålsenligt sätt stöttar vårt behov av olika former av samarbete. Jag arbetar med design och utveckling av system som utnyttjar de framsteg i teknikutvecklingen som är ständigt pågående, samt på teorier kring kollaboration som till exempel koordinationsteori och "awareness".

 

Undervisning

Min undervisning kretsar främst kring design och webb. Jag undervisar på kurser såsom "Webbutveckling med HTML och CSS", "Avancerad webbutveckling med HTML och CSS", "Webbdesign", "Designteori", "Utveckling av Mobila Webbapplikationer" samt "Designprocesser för Digitala Projekt". Övriga områden jag undervisar i eller har undervisat i är t ex databaser och databasdesign (SQL samt NoSQL-system), grafisk design, datorteknik, typografi samt programmering i Java och i Javascript.