Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

 

Kompetensutveckling för yrkesverksamma

Vi genomför kurser som är skräddarsydda för din organisations behov och vi erbjuder också färdigpaketerade utbildningar. Kurserna kan ges i flexibla former med distansteknik eller som hel- eller halvdagsföreläsningar, eller i seminarieform. Vi erbjuder handledningsuppdrag eller inspirationsföreläsningar. Som kursdeltagare får du dessutom högskolepoäng om så önskas.

Just nu erbjuder vi gratis kompetensutvecklingskurser inom produktionsteknik. Kurserna ingår i olika forsknings- och utvecklingsprojekt.
Mer information om kurser och anmälan.

Är din organisation eller företag intresserad av att diskutera eller köpa en kurs? Läs mer om Uppdrag och uppdragsutbildning inom teknik.

Utbildningsprogram

Maskiningenjör på kandidatnivå ges med tre intriktningar, industriell produktion, produktionsteknik och produktutveckling.

På magisternivå erbjuds Produktiosnteknik, 60 hp, och Robotteknik, 60 hp, masternivå erbjuds en master i robotik och automation, 120hp och masterprogram i tillverkningsteknik, 120hp. Alla programmen på avancerad nivå erbjuds på engelska. Forskare och lärare undervisar och handleder studenter direkt kopplade till relevanta och pågående forskningsprojekt.

Mer information om utbildningar inom ingenjörsvetenskap

Forskarutbildning i produktionsteknik

På Högskolan Väst kan man examineras som doktor inom forskningsområdet produktionsteknik. Doktorander i produktionsteknik blir medlemmar av forskargruppen Produktionsteknik Väst. Mer information 

Forskarskolan SiCoMaP
2012 startades en industriforskarskola genom medel från KK-stiftelsen. Forskarskolan är inom ämnet produktionsteknik och drivs i nära sammarbete med ett antal företag inom tillverkningsindustrin. Namnet på forskarskolan är "Simulation and Control of Material affecting Processes"eller förkortat SiCoMaP. Mer information

 

Kontaktpersoner


Senast uppdaterad