Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

 

PROGRAM 2017 

Production Technology West - Research Day, 29 september

Välkommen till en heldag med presentationer och visningar av forskning inom Produktionsteknik på Högskolan Väst!

Företagarträff för nuvarande och kommande partners

  • 9-10 Inledning: Production Technology West (PTW) och KK-miljön Primus
  • 10-12 Presentation av forskargrupperna inom PTW : Skärande bearbetning, Additiv tillverkning i metall, Termisk sprutning, Svetsteknologi samt Produktionssystem
  • 12-13 Vi bjuder på lunch på NOVA

Plats: Produktionstekniskt Centrum, PTC, på Innovatum i Trollhättan. Hitta till oss

Öppet hus på Produktionsteknik Väst, PTV kl 13–15
En unik möjlighet för alla att se vår annars stängda labbmiljö!
Ta med kollegor, släkt och vänner på demonstrationer och nätverkande. Forskare och doktorander presenterar pågående projekt, lab-utrustning i världsklass mm.
Om vår forskning inom produktionsteknik

Titta gärna på filmat inslag från Öppet hus!

 

ForskarQuiz med after work - 29 september

 

 

Hur vet man egentligen vad som är sant eller falskt? Vi lever i tider av diskussioner kring alternativa fakta och huruvida informationsflöden i sociala medier är underbyggda eller inte. Vi arrangerar därför ett ForskarQuiz där vi låter vetenskap och "sanning" stå i fokus. Det blir plats för diskussion, publikfrågor och genom mobiletelefon och en mentimeter får du i publiken möjlighet att medverka och svara på ett antal kluriga frågor. Sedan låter vi några av högskolans forskare komma med "svaren" – vad visar forskningen egentligen?
Quizledare: Vetenskapsjournalisten och programledaren Karin Gyllenklev 

Titta gärna på filmat inslag från Quizen!

 

LÅNA EN FORSKARE

Högskolan Väst "lånar ut" forskare till grundskoleklasser i årskurs 3-9 i närregionen. Forskaren berättar hur det är att forska, varför man vill forska, vad som lockar med yrket och lite om sin forskning. Eleverna får möjlighet att ställa frågor. Ett besök tar ungefär 30-40 minuter.
Tid:  Det finns möjlighet att boka en forskare för besök med start v 39 (25 sept) och fem veckor framåt, t o m v 43.
Plats: På respektive anmäld skola

Läs gärna om högskolans forskning på länkarna nedan för att se vilka områden som vi forskar inom. 

Läs om högskolans forskning

Sök bland högskolans forskare  

OBS! Intresseanmälan för Låna en forskare gick ut den 18 augusti. 

Podcast med Morgan Larsson från 2016

Fortfarande lika aktuell – välkommen att ta del av vår Forskarpod från förra året! Där möter du några av våra forskare som samtalar med radioprofilen Morgan Larsson om sin forskning. Vad forskar de om? Varför då? Hur nördiga är de egentligen? Lyssna gärna!

Om ForskarFredag i övriga Sverige

ForskarFredag samordnas nationellt av Vetenskap & Allmänhet och genomförs med stöd av AFA Försäkring, IKEM – Innovations- och kemiindustrierna i Sverige, Jernkontoret, Kungl. Vitterhetsakademien, Naturvetarna, Oscar och Maria Ekmans donationsfond, SULF – Sveriges universitetslärare och forskare, Sveriges Ingenjörer, Vetenskapsrådet, VINNOVA, Wenner-Gren Stiftelserna, ÅForsk. ForskarFredag finansieras även av Europeiska Unionens forsknings- och innovationsprogram Horisont 2020 genom Marie Sklodowska-Curie Actions under grant agreement nr. 722934.

Kontakt


Senast uppdaterad