Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats för att den ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?
Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.
Inom ramen för Produktionsteknik Väst erbjuder vi både kortare kurser riktade mot företagens kompetensutvecklingsbehov och längre magisterutbildningar. Dessutom genomförs forskarutbildning i ämnet produktionsteknik.
Vi genomför kurser som är skräddarsydda för din organisations behov och vi erbjuder också färdigpaketerade utbildningar. Kurserna kan ges i flexibla former med distansteknik eller som hel- eller halvdagsföreläsningar, eller i seminarieform. Vi erbjuder handledningsuppdrag eller inspirationsföreläsningar. Som kursdeltagare får du dessutom högskolepoäng om så önskas.
Just nu erbjuder vi gratis kompetensutvecklingskurser inom produktionsteknik. Kurserna ingår i olika forsknings- och utvecklingsprojekt.
Mer information om kurser och anmälan.
Är din organisation eller företag intresserad av att diskutera eller köpa en kurs? Läs mer om Uppdrag och uppdragsutbildning inom teknik.
Maskiningenjör på kandidatnivå ges med tre intriktningar, industriell produktion, produktionsteknik och produktutveckling.
På magisternivå erbjuds Produktiosnteknik, 60 hp, och Robotteknik, 60 hp, masternivå erbjuds en master i robotik och automation, 120hp och masterprogram i tillverkningsteknik, 120hp. Alla programmen på avancerad nivå erbjuds på engelska. Forskare och lärare undervisar och handleder studenter direkt kopplade till relevanta och pågående forskningsprojekt.
Mer information om utbildningar inom ingenjörsvetenskap
På Högskolan Väst kan man examineras som doktor inom forskningsområdet produktionsteknik. Doktorander i produktionsteknik blir medlemmar av forskargruppen Produktionsteknik Väst. Mer information
2012 startades en industriforskarskola genom medel från KK-stiftelsen. Forskarskolan är inom ämnet produktionsteknik och drivs i nära sammarbete med ett antal företag inom tillverkningsindustrin. Namnet på forskarskolan är "Simulation and Control of Material affecting Processes"eller förkortat SiCoMaP. Mer information
Ett samarbete mellan fem lärosäten - Högskolan Väst, Högskolan i Skövde, Jönköping University, Högskolan i Halmstad, Mittuniversitetet - och KK-stiftelsen har skapat idén till företagarforskarskola för yrkesverksamma inom industriell utveckling med Smart Industri som fokusområde. Syftet är att erbjuda utbildningar som tillgodoser industrins behov av spetskompetens och som stärker de deltagande företagens konkurrenskraft. Fem områden:
Starten planeras till 2020.
Mer information
Kontaktpersoner
Universitetsadjunkt
Anders Appelgren
E-post:
anders.appelgren@hv.seTelefon:
0520223311Rumsnummer: L1-202-p1
Universitetslektor
Kristina Eriksson
E-post:
kristina.eriksson@hv.seTelefon:
0520223461Mobil:
+46721600145Rumsnummer: O1-201
Universitetslektor
Mahdi Eynian
E-post:
mahdi.eynian@hv.seTelefon:
0520223361Mobil:
+46701039851Rumsnummer: H3-302