Välfärdsverkstaden
Välfärdsverkstaden är en del av den vitala forskningsmiljön inom Högskolan Väst som fokuserar på arbetsintegrerat lärande (AIL). Inom välfärdsverkstaden fokuserar och utvecklar vi kunskap om hur välfärdsarbete organiseras och koordineras inom och mellan olika samhälleliga aktörer, samt hur kunskap utvecklas, legitimeras och iscensätts inom och mellan professionella grupper.
Bakgrund
Välfärdsverkstadens "nav" är kunskapsintresset om välfärdsarbete, dess förutsättningar, tillhörande utbildningar, strukturer och organiseringar. Det röroffentlig förvaltning, hälsa och socialt arbete samt samhällets digitalisering och vi arbetar med kunskaps-, produkt-, tjänste- samt metodutveckling.
Syfte
Välfärdsverkstaden är en arena för utveckling där aktörer från det omgivande samhället, studenter, lärare och forskare möts för att diskutera, reflektera och samtala för att därigenom lära av och med varandra. Konceptet bygger på samproduktion av kunskap där alla gemensamt bidrar till varandras utveckling. Vi arbetar tvärsektoriellt och tvärdisciplinärt vilket bidrar till att välfärdsverkstaden är en arena för Innovation, Samverkan, Öppenhet och Samhällsnytta vilket också vävs samman i olika såväl utbildnings- som forskningsprojekt.
De resultat och insikter som vi utvecklar har stor betydelse för innehåll och genomförande av utbildning för välfärdsarbetare, samt för utvecklingen av de verksamheter och yrkesgrupper som redan är verksamma i välfärdsarbete. Dessutom förväntas de resultat som vi utvecklar bidra till teori- och kunskapsutveckling som är viktiga för såväl professionsspecifika kunskapsdomäner som alla discipliner som på olika sätt, ur olika perspektiv och med olika intressen studerar digitalisering, arbete, kunskapsutveckling och organisering av välfärdsarbete.
Arrangemang
Inom välfärdsverkstaden har vi seminarier, workshops och föreläsningar och genom vårt innovationslabb kan vi utveckla såväl produkter som metoder bidrar till kunskapsutveckling samt till samhällelig och regional utveckling.
Seminarieserie Våren 2017
28 mars: Integrationens utmaningar och möjligheter
Kontakt