Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats för att den ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?
Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.
Inom ramen för Arbetsintegrerat lärande, AIL erbjuder vi utbildningar på avancerad nivå. Dessutom genomförs forskarutbildning i ämnet AIL där vi också är delaktiga i flera nationella forskarskolor .
Arbetsintegrerade politiska studier, masterprogram, 120 hp
Arbetsintegrerad hållbar utveckling, masterprogram, 120 hp
Ledarskap i digitaliserade organisationer, masterprogram, 120 hp
På Högskolan Väst kan man examineras som doktor inom forskningsområdet arbetsintegrerat lärande, AIL.
Arbetsintegrerat lärande är ett tvärvetenskapligt ämne som fokuserar på relationen mellan arbetsliv och lärande. Inom ämnet studeras olika aspekter av lärandet såsom exempelvis pedagogik, psykologi, vårdvetenskap, sociologi, informatik eller företagsekonomi. Områden som kan beforskas inom ramen för den nya forskarutbildningen är till exempel vad som händer med villkoren för lärandet när organisationer, professioner och yrkesroller förändras. Andra områden handlar om utveckling av det arbetsintegrerade lärandet genom nya redskap, exempelvis informationsteknologi. Mer information
Högskolan Väst deltar i ett flertal forskarskolor. Forskarskolor samlar doktorander med en gemensam inriktning, bestående av ett forskarutbildningsämne eller ett tema.
GRADE fokuserar digitalisering som sker inom för-, grund- och gymnasieskolan samt fritidshemmet, där det finns stora behov av ny kunskap och kompetens.
Kontakt Högskolan Väst: Lars Svensson
Forskarskolan är inriktad bland annat på hur lärarutbildningar förbereder lärarstudenter för att integrera och använda teknik i sina olika lärarutbildningsprogram och hur förbereds lärarstudenter för en digitaliserad skola.
Kontakt Högskolan Väst:
Lars Svensson
Sara Willermark
Att samhällets digitalisering påverkar lärande, skola, och utbildning är det ingen tvekan om. Men vilka uppgifter kan och bör tas över eller underlättas av tekniska artefakter? Vilka ska utföras av människor? Svaren på dessa frågor avgör vad eleverna ska lära sig i skolan och vilka verktyg och metoder de behöver kunna använda.
Kontakt Högskolan Väst: Lars Svensson
Forskarskolan Smart Industry Sweden vill skapa en sammanhållen grupp industridoktorander som kommer bli framtidens nyckelpersoner för industriell/akademisk samverkan i Sverige.
Kontakt Högskolan Väst: Lennart Malmsköld
Käkk har fokus på praktiknära studier och har som mål att utveckla kunskap om hur olika ämnesinnehåll transformeras i undervisningen.
Kontakt Högskolan Väst: Lena Sjöberg