Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

I startfasen av sitt nya jobb ägnar Ebrahim en hel del tid åt att lära sig hur produktionen på Elga fungerar och till att möta företagets kunder och höra om deras utmaningar.

– Jag har mycket att lära av medarbetarna vid produktionslinan, många av dem har lång erfarenhet och gedigna kunskaper efter 30–40 år på företaget. Mitt uppdrag är att applicera den kunskap som finns inom forskningen så att den gör nytta både i vår produktion och hos Elgas kunder, säger Ebrahim.

Kombinerar arbetet med forskning

Ebrahim har själv forskat inom svetsteknologi under flera år och doktorerade vid Högskolan Väst 2017. Hans forskning handlar bland annat om metoder som kan förbättra utmattningslivslängden på svetsar i höghållfast stål.

– Jag fortsätter att forska parallellt med mitt arbete på Elga. Det ser jag som en stor fördel eftersom Elga samarbetar med Högskolan Väst i en rad olika forskningsprojekt, bland annat om additiv tillverkning i rostfritt stål.

Elga – en del av globala ITW Welding

Elga är ett av Sveriges främsta svetsföretag och en av de största aktörerna i branschen inom Europa. Företaget producerar svetselektroder och andra tillsatsmaterial för svetsning i kolstål, rostfria och nickelbaserade stål. Elga har sin produktion i Partille och ingår sedan år 2000 i den globala koncernen ITW Welding. Företaget är sedan många år tillbaka en samarbetspartner i flera av Högskolan Västs forskningsprojekt inom svetsteknik.

Forskningssamverkan stärker kompetens

– Ebrahims forskningsbakgrund och kompetens är mycket värdefull för oss på Elga och ligger helt i linje med det forsknings- och utvecklingsarbete vi fokuserar på för tillfället, kommenterar Ebrahims chef, Satya Kondapalli, R&D Manager Consumables på Elga.

– Vi ser också flera fördelar med att samarbeta med Högskolan Väst. Här finns Sveriges mest dedikerade forskargrupp inom svetsteknik, både vad gäller processer och material. Genom att samverka med Högskolan Väst kan vi stärka och uppdatera vår kompetens inom området, säger Satya Kondapalli.  

Värdefull länk

– Att Ebrahim har en nyckelroll inom Elgas forsknings- och utvecklingsarbete samtidigt som han arbetar tio procent i vår forskningsmiljö innebär att vi kan interagera ännu bättre för att få fram ny kunskap, kommenterar Joel Andersson, chef för avdelningen Svetsteknologi, Högskolan Väst.

– Ebrahim blir en värdefull länk mellan högskolan och industrin. Han kommer att föreläsa för våra studenter och ge dem en aktuell bild av Elgas verksamhet. Elga kan också ta emot studenter under deras praktik.

 

Senast uppdaterad