Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Håkan Brodin är nyanställd affilierad forskare på Högskolan Väst och delar sin tid med Siemens Energy i Finspång där han arbetar sedan 2005. Håkan är doktor i materialteknik, expert inom additiv tillverkning (AM) och ansvarar för AM-utveckling för företagets turbinapplikationer.

Siemens Energy har en avdelning för tillverkning och reparation med pulverbäddsbaserad AM. Företaget är en av de största samarbetspartnerna i högskolans stora forskningsprojekt PODFAM, där pulverbädds AM utvecklas för turbinapplikationer. 

Anställningen av Håkan stärker högskolans samarbete med Siemens Energy ytterligare. Det ger tydligare input om industrins behov inom området, vilket ökar chanserna för att forskningsresultat kan komma till direkt nytta och implementering hos industrin. Hans expertis inom AM och Ni-baserade superlegeringar kommer också till nytta för högskolans doktorander inom området.

Senast uppdaterad