Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Sneha Goel, doktorand inom produktionsteknik
”När jag hade ett år kvar av min ingenjörsutbildning i Indien tog jag chansen att göra tre månaders praktik i forskningsmiljön här på Högskolan Väst i Trollhättan. Jag trivdes jättebra och lyckades få stipendium för att kunna resa tillbaka och studera vidare på Högskolan Väst. Idag forskar jag om hur 3D-printade komponenter kan göras starkare och mer hållbara med rätt typ av efterbearbetning. Jag gillar det svenska samhället. Sverige är ett av de främsta länderna när det gäller jämställdhet och Högskolan Väst ligger långt fram inom forskningen på det här området.” 

Sneha Goel India Master Degree at University West

Tahira Raza, doktorand inom Additiv tillverkning/svetsning
”Jag jobbade ett och ett halvt år som ingenjör på PTC efter att ha läst magisterprogrammet i Produktionsteknik på Högskolan Väst. Det inspirerade mig att även gå forskarutbildningen. Nu forskar jag om en additiv tillverkningsprocess (pulverbäddsbaserad) som används för att tillverka flyg- och raketmotorkomponenter. Mitt fokus är svetsning i superlegering 718 producerad med denna metod. Jag trivs mycket bra i det internationella teamet här. Här spelar det ingen roll alls att jag är muslim och kvinna. Alla accepterar mig som jag är. Kunskap är viktigare än kulturell bakgrund.”

tahira_raza

Paria Karimi, doktorand inom produktionsteknik
”När min man fick jobb på PTC 2014 bestämde vi oss för att flytta från Iran. Jag valde att fortsätta mina studier här och började på forskarutbildningen 2016. Min forskning handlar om hur en specifik pulverbäddsbaserad additiv tillverkningsprocess (EBM) fungerar och hur mikrostrukturen i nickelbaserade superlegeringar utvecklas vid den processen. Jag trivs utmärkt här och känner att det finns ingen skillnad mellan hur kvinnor och män bemöts. Min plan är att stanna kvar i den akademiska världen och att kombinera forskning med undervisning.”

paria_karimi_neghlani

Läs nyhetsrartikel: Markant ökning av kvinnliga forskare inom produktionsteknik

Senast uppdaterad