Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Student vid dator

Högskolan Västs unika magister- och masterutbildningar i robotik och automation är populära även bland internationella studenter. Från och med i höst kan båda två också läsas på distans.

– Alternativet att studera på distans ger fler möjlighet att fördjupa sina kunskaper på avancerad nivå. Bland de nya distansstudenterna ser vi många nationella studenter med yrkeserfarenhet, medan majoriteten av dem som studerar på campus är internationella studenter, säger Anders Appelgren.

Att studera på distans kan vara en smidig lösning för ingenjörer som jobbat ett tag inom industrin och vill fördjupa sina kunskaper, men som kanske bor med familj en bit från Trollhättan. Det kan också underlätta för internationella studenter som tycker det är dyrt att leva i Sverige.

Även om programmen är nätbaserade måste studenterna komma till Högskolan Väst två gånger under utbildningen. Då genomförs laborationer och examinationer i den avancerade maskinparken på Produktionstekniskt centrum.

Från och med i höst erbjuder Högskolan Väst även programmet Maskiningenjör på distans. Höstens antagning visar att 38 studenter har valt att studera på distans, och 27 kommer att läsa på campus.

Fler nätbaserade utbildningar

De tre nystartade distansutbildningarna är bara starten på Högskolan Västs stora satsning att skapa fler nätbaserade utbildningar inom produktionsteknik. Förutom de tre program och 14 kurser som redan ges på distans pågår ett omfattande arbete med att utveckla nya distansutbildningar på avancerad nivå och forskarnivå.

Det handlar bland annat om spetsutbildningar inom produktionsteknik som efterfrågas av studenter, yrkesverksamma och företag både i Sverige och internationellt. Därför sker utvecklingsarbetet i nära samverkan med näringsliv och partneruniversitet i Kina, Indien, Norge och Danmark. Läs mer om utvecklingsprojektet MOULIN som är finansierat av KK-stiftelsen och drivs inom Primus.

Mer om distansutbildningarna:

Robotteknik, magister, 60 hp

Master i robotik och automation, 120 hp

Maskiningenjör, 180 hp

Senast uppdaterad