Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats för att den ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?
Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.
Projektet Miljö, Infrastruktur & Pedagogik i Samverkan (MIPS) startade vid halvårsskiftet 2015 genom att projektgruppen ville undersöka möjligheterna att utforma en lärmiljö som utgår från studenters lärande och lärares pedagogiska skicklighet.
Projektgruppens utgångspunkt var att sätta lärandet i centrum. Med det förhållningssättet berörs alla aktörer på högskolan. Genom att förstå villkoren för att skapa delaktighet i undervisning med stöd av digitala verktyg ville projektgruppen förstå hur man med utformning av lärmiljön kan utveckla kollegiala, sociala, digitala, och fysiska lärmiljöer som kan ge stöd åt både studenter och lärare. Efter att projektgruppen presenterat sitt arbete för Prorektor fick vi rektors uppdrag att fortsätta arbetet för att i augusti månad 2016 presentera ett förslag till rektors ledningsgrupp om hur arbetet under perioden 2017-2019 kan utföras i syfte att utveckla framtidens lärmiljö vid Högskolan Väst. Denna rapport avser att beskriva projektets utgångspunkter, mål och arbete med att nå dessa.
Med stöd av digitala verktyg och lärplattformar utvecklas en genomtänkt infrastruktur för lärande som stöd för dem som enbart besöker Högskolan vid schemalagda undervisningstillfällen. Dock har projektet för avsikt att utforma sådan miljö som bidrar till studenters vilja att möta studenter och lärare utanför den schemalagda tiden i utbildningen. Det är en utmaning men kan bidra till att nya former för lärande utvecklas där deltagande i såväl campusbaserad som nätbaserad undervisning inkluderar användning av IT oavsett var studenterna befinner sig och har för lärandemål att ta del av.
Syftet med projektet är att utforma ett pedagogiskt utvecklingsarbete som innefattar teknisk infrastruktur, lokaler med möblering i formella lärmiljöer (salar och grupprum) men också för de så kallade sociala ytorna. I arbetet är pedagogiska teorier och metoder rörande lärande och läraktiviteters organisering centrala. Organisering ser vi ur ett samlat perspektiv där utöver lärares arbete också andra medarbetaruppgifter som har betydelse för studentens lärande beaktas. I sammanhanget ser vi det som viktigt att utforma framtidens lärmiljö så att den stöder lärande såväl utanför som inom ramen för den schemalagda undervisningen.
2015 - 2019
Kontakt
Bibliotekschef
Hanna Gadd
E-post:
hanna.gadd@hv.seTelefon:
0520223544Mobil:
+46721600104Rumsnummer: G348
Prefekt
Thomas Winman
E-post:
thomas.winman@hv.seTelefon:
0520223943Mobil:
+46733975095Rumsnummer: I326
Sektionschef
Thomaz Birgerson
E-post:
thomaz.birgerson@hv.seTelefon:
0520223060Mobil:
+46733975040Rumsnummer: D336
Universitetslektor
Urban Carlén
E-post:
urban.carlen@hv.seTelefon:
0520223721Rumsnummer: H413