Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Film

Länk

Projektbeskrivning

Det är ett stort samhällsproblem att ungdomar hoppar av sin utbildning och inte fullföljer sina studier. Innovatum och INSPIRIA skall tillsammans med samarbetspartners i Fyrbodal och Østfold försöka kartlägga varför. Utifrån detta skall det utvecklas metoder och verktyg som syftar till att förebygga skolavhopp och frånvaro, och som kan bidra till att företag i området förses med den kompetens de har behov av i framtiden.

Projektet önskar också öka den gränsöverskridande rörligheten på arbetsmarknaden för unga vuxna. Vi vill skapa och utveckla ett utbud på science centers gentemot elever och skolor som blir ett komplement till ämneskunskaper och formellt lärande. Fokus ligger på tankesätt (21st century skills, growth mindset) och förståelse för att personliga färdigheter är viktiga verktyg för ett gott arbetsliv.

SAMARBETSPARTNERS

Cicignon ungdomsskole, Högskolan Väst, Høgskolen i Østfold, Innovatum Science Center AB, INSPIRIA Science Center, Kalnes vidaregående skole, Karrieresenter Østfold, Kunskapsförbundet Väst, NAV, Trollhättans Stad, Ungt entreprenørskap Østfold och Østfold Fylkeskommune.

Forskningsområde

  • Barn- och ungdomsvetenskap

Forskningsmiljö / Institution

  • Barn och unga
  • Institutionen för individ och samhälle

Projektledare

Övriga projektmedverkande

Verksamhetsutvecklare science center

Carolina Barros

Historiker, ansvarig kulturarv

Henrik Olsson

Forskningspartner

  • Innovatum i Trollhättan

Projekttid

2019 - 2021

Senast uppdaterad