Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats för att den ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?
Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.
Samverkansprojektet MiniMili med Ale kommun handlar om en social investering för tidig upptäckt och tidiga insatser vad gäller riskbruk av alkohol och droger hos unga. MiniMili ska bland annat leda till att utveckla effektivare processer mellan olika aktörer så som ungdomsmottagning, kommunens arbetsmarknadsenhet, skola och fritid. Syftet är att få en helhetssyn på den unges situation och utveckla fungerande samarbeten mellan familjen och övriga nätverk runt den unge.
MiniMili arbetar mycket med nätverksmöten där samtliga intressenter ingår och där den unge ges en aktiv och ledande roll att driva förändringsprocessen. Målet med projektet är bland annat att genom förebyggande arbete skjuta upp alkoholdebut och avvärja drogdebut samt därigenom minska framtida utanförskap.
Samverkansdelen där Barn- och ungdomsvetenskapliga forskningsmiljön bidrar med en forskare till projektet, har pågått sedan januari 2015 och har inledningsvis till stor del handlat om att forskaren tillsammans med projektdeltagarna arbetat fram möjliga forskningsteman. Ambitionen är att samverkansforskningen skall stå verksamheten nära och kunna ha såväl en stödjande som en utforskande funktion. Vad som närmare skall utforskas och hur den stödjande funktionen skall se ut är för närvarande under utformning.
Sven Hassler
Ale kommun
Till 2016
Kontakt