Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Toppytebild forskningsresultat Toppytebild forskningsresultat

ProdEx står för Expert i Produktionsteknik och handlar om korta kurser på avancerad nivå inom produktionsteknik. Kurserna skräddarsys för yrkesverksamma inom industrin och gör det möjligt att studera och arbeta parallellt. Projektet har också utvecklat en ny metod för validering av reell kompetens hos yrkesverksamma inom industrin.

Under projekttiden 2014-2020 har 31 kurser samproducerats av högskolan och näringslivet – med fokus på aktuella kompetensutvecklingsbehov hos tillverkningsindustrin. Kurserna ingår numera i högskolans ordinarie kursutbud. De är kostnadsfria och ges både på distans och på campus.

Parallellt med projektet ProdEx har högskolan genomfört fler utbildningssatsningar för att möta industrins kompetensbehov. Vi har samarbetat med andra högskolor i projekten KIT och MAMPE. Vi har också lyssnat in företagens behov av att inkludera hållbarhetsaspekter i våra ProdEx-kurser inom ramen för projektet ProdEko. Tillsammans med industrin har vi också utvecklat våra masterprogram via projektet Moulin.

I våra nyaste projekt ExSus och ProdKomp kommer utbildningskoncept för yrkesverksamma att vidareutvecklas och även nya kurser planeras.

Ta del av artiklar och filmer nedan där kursdeltagare och andra medverkande reflekterar över ProdEx. Läs mer om aktuellt kursutbud!grafik_prodex.png

 

Forskningsområde

  • Teknik
  • Arbetsintegrerat lärande
  • Produktionsteknik

Forskningsmiljö / Institution

  • Produktionsteknik
  • Primus (KK-miljö)
  • Institutionen för ingenjörsvetenskap

Forskningsfinansiär

  • KK-Stiftelsen

Projekttid

2014 - 2020

Slutrapport och publikationer


Kontakt


Joel Andersson

Joel Andersson Professor Professor of Material Science and Director Production Technology
joel.andersson@hv.se

Kristina Eriksson

Kristina Eriksson Universitetslektor Docent / Associate Professor in Production Systems
kristina.eriksson@hv.se
Senast uppdaterad