Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

  • Datum:
  • 10 dec
  • Tid:
  • 10:00 - 16:00
  • Plats:
  • Högskolan Väst
  • Lokal:
  • Entré AIL

Livslångt lärande, kompetensförsörjning och breddad rekrytering - hur kan vi öka individens möjligheter och möta samhällets behov genom bedömning av reell kompetens? Hur kan högre utbildning i Sverige bidra och vilka är sektorns möjligheter och utmaningar?

Högskolan Väst, Malmö universitet och Umeå universitet driver under 2018 ett gemensamt nationellt samarbetsprojekt finansierat av Universitets- och högskolerådet, UHR.  Syftet med projektet är att undersöka den europeiska utvecklingen av praxis för validering av icke-formella och informella kompetenser, och hur den kan bidra till utvecklingen av validering vid svenska lärosäten.

Under hösten arrangeras tre workshops med fokus på ”Hur utvecklar vi validering inom akademin?”. Vid samtliga workshops kommer projektets europeiska erfarenheter av validering att presenteras. De tre workshoparna har olika fokus och riktar sig till alla som är engagerade i och vill bidra till att utveckla bedömningen av individers kvalifikationer, kompetenser och färdigheter.

Högskolan Väst, 10 december 2018
FOKUS: Arbetsintegrerat lärande som en del av livslångt lärande, kompetensförsörjning och breddad rekrytering - hur kan vi öka individens möjligheter och möta samhällets behov genom bedömning av reell kompetens? Hur kan högre utbildning i Sverige bidra och vilka är sektorns möjligheter och utmaningar?

Program och anmälan till workshopen hittar du genom att KLICKA HÄR.

De två övriga workshoparna:

Malmö universitet, 9 november 2018 
FOKUS: ”Hur kan du som lärare bidra med din akademiska kompetens i valideringsprocessen?”
Länk till workshop

Umeå universitet, 23 oktober 2018  
FOKUS”Validering i ett Europaperspektiv” – vad kan vi lära oss av hur andra länder har utvecklat validering av reell kompetens för att stödja det livslånga lärandet och kompetensförsörjningen?
Länk till workshop

Varmt välkommen!