Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

  • Datum:
  • 31 okt - 01 nov
  • Tid:
  • 09:00
  • Plats:
  • Högskolan Väst
  • Lokal:
  • Albertsalen, F131 och stråket

Stå upp för allas lika värde när Högskolan Väst och Studentkåren vid Högskolan Väst (SHV) anordnar HBTQ+!  Tillsammans kan vi arbeta för ett öppnare samhälle, och en bättre miljö där alla är välkomna och accepterade för den de är. 

Den 31/10-1/11  gästas vi av Susanne Hägglund och Mark Levengood, men dagarna bjuder också på en mängd aktiviteter i Stråket (högskolans entréplan)! Du får en gratis lunch när du anmäler dig till Susannes föreläsning och du kan vara med och tävla om en matmeny på HTBQ+puben!  

PROGRAM

31/10 - onsdag
Kl. 10.00-12.00
Monter i Stråket med SHV, HV och andra aktörer, exempelvis högskolebiblioteket och Studenthälsan

Kl. 12.10-13.00
Föreläsning om transexualitet med Susanne Hägglund, Sal F131

Om föreläsningen: “Mannen som inte visste hur en var en man och därför måste DÖ!”
"Följ med på en tankeväckande resa genom könsroller, normer och kroppshets, där min längtan efter kärlek och tillhörighet drev mig att fatta ett livsomvälvande beslut. Jag skulle döda den misslyckade mannen jag var och bli någon helt annan, en smal, lyckad och framgångsrik kvinna vid namn Susanne. Om det fungerade? Kom, hör min historia och få svaret i föreläsningen “Mannen som inte visste hur en var en man och därför måste DÖ!”.

De som föranmäler sig till föreläsningen bjuds på lunch. Du anmäler dig till föreläsningen här 

1/11 - torsdag

Kl. 10.00-13.00
Monter i Stråket med SHV, HV och andra aktörer, exempelvis högskolebiblioteket och Studenthälsan

Kl. 13.00-14.00
Föreläsning med Mark Levengood , Albertsalen (F104-105)

Om föreläsningen: "Om vikten av att vara öppen för förändringar och förnyelse"
”Aldrig tidigare har världen förändrats lika fort som den gör nu. Vår samtid bjuder på stora utmaningar men också enorma chanser för oss som individer. Sist och slutligen är det vår inställning och vårt mod som kommer att avgöra om vi dansar i baktakt med tillvaron eller om vi seglar glatt på förändringens vindar. En stor del av mitt arbete har handlat just om vilka möjligheter vi har att förändras som vuxna människor, och hur viktigt det är att den processen äger rum. Vår samtid ställer hårda krav på oss, men bjuder också på väldigt många nya typer av möjligheter för den som vågar anta utmaningen.”

Med hjärna och hjärta kommer Mark Levengood att veckla ut sitt universum för oss i publiken. Han kommer att peka på vilka frågor han tycker vi ska ställa oss själva för att orientera oss mot en kreativ framtid. Välkommen till en föreläsning som ger oss hopp och hjälper oss att få perspektiv på tillvaron.

Du anmäler dig till föreläsningen här 

Kl. 14.00-15.00
Mingel i Stråket och monter med SHV

Kl. 14.00- sent
HBTQ+-Pub på Studentkåren (A-huset på Campus).
Entréintäkterna skänks till välgörenhet med fokus på HBTQ+

Bakgrund
Högskolan Väst och Studentkåren vid Högskolan Väst arbetar tillsammans för att försvara alla människors lika värde och rätt till sin egen identitet. Vi arbetar aktivt för en accepterande miljö där ingen individ kränks på grund av sin könstillhörighet eller sexualitet. Arbetet omfattar alla högskolans studenter och personal och här är HBTQ+-frågor som sexualitet, transexualitet, könsnormer och jämställdhet en viktig del. 

Vi har valt att arrangera HBTQ+dagarna i  november eftersom att "Transgender Day of Rememberance" årligen uppmärksammas i november världen över . "Transgender Day of Rememberance" är dedikerad åt alla de människor som fallit offer för transfobi.