Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

  • Datum:
  • 16 mar - 17 mar
  • Tid:
  • 10:00
  • Plats:
  • Högskolan Väst
  • Lokal:
  • F206

Denna händelse är öppen för studenter

Tycker du att det känns obehagligt att tala i och inför grupper och undviker du helst muntliga redovisningar? Blir du spänd och nervös när du ska hålla föredrag, redovisa grupparbeten eller vara aktiv vid seminarier? Hindrar detta dig i dina studier? Du är inte ensam. Så känner många studenter.

Ofta är man orolig för att rodna, svettas, darra på rösten eller inte få fram ett ord. Många blir så spända och nervösa att de har svårt att göra sig själva rättvisa.

Våga tala-kursen är ingen retorikkurs utan vänder sig till dig som upplever att din talängslan hindrar dig i dina studier och/eller i din vardag. I kursen tränar vi på att möta rädslan och obehaget som uppkommer i talsituationer. Tillsammans utforskar vi upplevelsen och varvar praktiska övningar med teori. Du får övning, stöd och strategier som hjälper dig att hantera den ångest och oro som kan uppkomma när du talar i eller inför en grupp. Vi utgår från ett kognitivt förhållningssätt och sambandet mellan tankar, känslor och beteenden.

Det är viktigt att du kan vara med under båda dagarna, eftersom övningarna bygger på varandra och att ni deltagare är varandras publik och stöd. Vi träffas i en mindre grupp under trygga förhållanden.

Obs! Du deltar både lördag och söndag kl. 10-16. Begränsat antal platser (14 st) så det är först till kvarn som gäller!

Kursledare: Annette Ryckenberg och Maria Blomqvist, Studenthälsan

Anmälan per mail senast 5/3 till: maria.blomqvist@hv.se Uppge ”Våga Tala” som ämne + namn och telefonnummer så får du återkoppling om det finns plats, reservplats eller om det är fullbokat. Om det finns plats så blir du också kontaktad någon vecka innan kursen startar för mer detaljerad information.

Varmt välkommen med din anmälan eller vid övriga frågor!

Studenthälsan