Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Denna händelse är öppen för studenter

Lär dig hantera talängslan

Tycker du att det känns obehagligt att tala i och inför grupper och undviker du helst muntliga redovisningar? Blir du spänd och nervös när du ska hålla föredrag, redovisa grupparbeten eller vara aktiv vid seminarier? Hindrar detta dig i dina studier? Du är inte ensam - så känner många studenter.

Ofta är man orolig för att rodna, svettas, darra på rösten eller inte få fram ett ord. Många blir så spända och nervösa att de har svårt att göra sig själva rättvisa i dessa sammanhang.
Det är ingen retorikkurs, utan vänder sig till dig som upplever att din talängslan hindrar dig i dina studier och/eller i din vardag. I kursen tränar vi på att möta rädslan och obehaget som du kanske upplever i olika talsituationer. Tillsammans utforskar vi upplevelsen och varvar praktiska övningar med teori under trygga former. Du får övning, stöd och strategier som hjälper dig att hantera den ångest och oro som kan uppkomma när du talar i eller inför en grupp. Vi utgår från ett kognitivt förhållningssätt och sambandet mellan tankar, känslor och beteenden.
Det är viktigt att du kan vara med under båda dagarna, eftersom övningarna bygger på varandra och ni deltagare är varandras publik och stöd. Gruppen har tystnadslöfte.

När: fredag 12 mars + lördag 13 mars 2021 kl.09.00–13.00
Plats: Digitalt via Zoom. Du behöver ha kamera till din dator.
Kursledare: Annette Ryckenberg och Maria Blomqvist, kuratorer, Studenthälsan
Intresseanmälan och eventuella frågor per mail senast 1 mars till: maria.blomqvist@hv.se
Uppge ”Våga Tala” som ämne + namn + telefonnummer

Begränsat antal platser så först till kvarn! Varmt välkommen med din anmälan!   

hv.se/studenthalsan                                                        Följ oss på Canvas                         

Allmän webbild Allmän webbild