Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Arbetsliv

Efter utbildningen kan du arbeta till exempel på webb- och mediebyråer, produktionsbolag, marknads- och kommunikationsavdelningar, kommuner, statliga institutioner och skolor. Du kan arbeta som mediedesigner eller som strateg för, eller inom digitala medier. Vårt mål är att du ska gå ut som en unik mediedesigner med strategisk förståelse för det digitala materialets möjligheter att hantera samtida utmaningar. Vill du fortsätta och specialisera dig ytterligare inom exempelvis ledarskap eller hållbar utveckling kan du efter utbildningen fortsätta studera på något av våra internationella masterprogram.

Om utbildningen

Utbildningen handlar om att designa, skapa och strategiskt anpassa medieprodukter för digitala plattformar. Du lär dig att arbeta med design, reflektion och kreativa processer från första dagen. Detta grundtänkande används sedan för att producera material för webb och sociala medier och för att skapa vetenskapliga texter om digitala medier.
Du läser flera kurser med fokus på att producera mediematerial såsom rörlig grafik, film och ljud. Du lär dig också att kritiskt granska hur digitala medier och plattformar påverkar individ och samhälle och hur du som designer kan vara med och påverka den utvecklingen på ett ansvarsfullt sätt. Vi studerar därför digitala medier ur perspektiv som jämlikhet, genus, integritet, demokrati och hållbar utveckling. Kurserna på programmet blandar därmed praktiskt arbete och projekt med teoretiska kunskaper inom kommunikation och digitala medier. Du har även möjlighet att själv påverka upplägget av din utbildning genom att välja kurser och/eller genomföra en längre praktik under en av terminerna.

Arbetsintegrerat lärande - AIL

Arbetsintegrerat lärande - AIL möter du under utbildningen genom att du jobbar i verksamhetsnära projektarbeten i samarbete med företag och organisationer utanför högskolan. Genom dessa projekt skapar du en portfolio med dina designarbeten som du kan visa för framtida uppdragsgivare och arbetsgivare. Du har dessutom möjlighet till det vi kallar en AIL-termin, där du kan prova på yrkeslivet under guidning av handledare från högskolan. Om du inte väljer AIL-terminen, kan du istället bredda eller fördjupa dina kunskaper genom att läsa valfria kurser på Högskolan väst eller på annat valfritt lärosäte.

FAKTA


NIVÅ

Grundnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Grundläggande behörighet
Du behöver också: Samhällskunskap 1b eller Samhällskunskap 1a1 + 1a2.

STUDIETAKT

Heltid

UNDERVISNINGSFORM

Campus

EXAMEN

Filosofie kandidatexamen med huvudområdet informatik

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


HÖST 2024

HÖST 2024

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

15 april 2024

ANMÄLNINGSKOD

HV-95534

EXTRA INFORMATION

Här kan du läsa mer om programmet - Programbeskrivning

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter

Frågor om utbildningens innehåll

Mikael Andersson

Preliminärt antal platser

42

KURSER SOM PROGRAMMET OMFATTAR