Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Den 28 februari bjuder vi in till invigning av vårt kliniska lärandecentrum (KLC) på Högskolan Väst. Mer information kommer inom kort!

Vi på Institutionen för Hälsovetenskap är mycket stolta över att ha fått möjligheten till en permanentutställning av Elisabeth Ohlson Wallins fotografier. Utställningen är placerad i vårt nya Kliniska lärandecentrum (KLC) och fotografierna skildrar allt det som är att vara människa. Som vårdare och sjuksköterska möter våra studenter i sina framtida yrken dagligen människor i alla åldrar, med olika sexuell läggning och könstillhörighet, med funktionsvariation, med skilda trosuppfattningar och med varierande etniska ursprung.

Vår värdegrund som vårdare, sjuksköterska och som anställd på Högskolan Väst utgår från principen om alla människors lika värde och våra studenters framtida samhällsuppdrag är att ge jämlik vård.

Med utgångspunkt i Elisabeth Ohlson Wallins fotografier reflekterar våra studenter över människors utsatthet och olika förutsättningar med syftet att medvetandegöra ojämlikheter som finns i vårdandet och samhället. Genom att träna studenterna i ett normmedvetet och normkritiskt förhållningssätt bidrar vi på Högskolan Väst till en mer jämlik hälso- och sjukvård.

Senast uppdaterad av Linn Blakstvedt