Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Samtliga dessa seminarier kommer att livestreamas via Västsvenska Arenans Facebooksida.

egna seminarier 2017

Den akademiska friheten och populismen

Seminarium den 2 juli 2017

Akademisk frihet är att fritt forska och publicera objektiva resultat. En viktig kraft mot dagens framväxande populism och främlingsfientlighet. Men om populismen vinner nationellt inflytande – hur självständigt kan lärosätena då agera?

Läs all information om seminariet (länk till Almedalens officiella programsida)

Kraften i samverkan och förnyelse – Trollhättans revansch

Seminarium den 3 juli 2017

Vilken handlingskraft krävs av en stad som tvingas ställa om efter stora strukturella förändringar? Trollhättan är idag en av de mindre städer i landet som bäst klarat urbaniseringsutmaningen sedan Saab Automobiles konkurs 2011.

Läs all information om semiariet (länk till Almedalens officiella programsida)

Måste vi lära (om) hela livet? Utmaningarna med livslångt lärande

Seminarium den 4 juli 2017.

Det räcker inte längre för Sverige att ha ett kunskapsförsprång för att leda utvecklingen. Med ökad globalisering där allt fler länder satsar på̊ utbildning och forskning ökar konkurrensen även för de högförädlade produkter och tjänster som karaktäriserar svenskt näringsliv.

Läs all information om seminariet (länk till Almedalens officiella programsida)

Hur främjar vi aktörskapet och drivkrafterna hos barn och unga så att stöd når fram?

Seminarium den 5 juli 2017.

Samhällets vuxna har ansvar för att identifiera och ge stöd till barn och unga som far illa eller när det finns misstankar om detta. Det kan handla om psykisk ohälsa, våld och mobbning eller leva i föräldrar som missbrukar. Hur gör vi samhällets stöd tillgängligt på ett bättre sätt för denna grupp?

Läs all information om seminariet (länk till Almedalens officiella programsida)

Förutom våra egna seminarier kommer Högskolan Väst att medverka på några seminarier. Information om detta kommer under våren.

Senast uppdaterad av Kommunikationsavdelningen