Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Högskolan Väst är genom Riksidrottsförbundet (RF) certifierat som elitidrottsvänligt lärosäte. Det innebär att du som elitidrottare och student på högskolan har möjlighet att få en anpassad studiegång och en individuell studieplan så att det blir möjligt att kombinera studierna med elitsatsningen. Detta arbete sker tillsammans med RF och Specialidrottsförbunden (SF).

För att få möjlighet till den anpassade studiegången på grund av elitidrott måste du tillhöra någon av följande kategorier:

  • Individuell elitidrottare som tävlar på lägst nationell mästerskapsnivå och/eller i landslag.
  • Elitlagidrottare som spelar i någon av de två högsta nationella serierna/divisionerna under förutsättning att det inom den idrotten finns minst fyra serier/divisioner, i annat fall gäller den högsta nationella serien/divisionen.
  • Tränare för individuell elitaktiv, elitlag, förbundskapten för landslag samt förbundstränare och förbundsdomare.

Första steget är att fylla i en blankett och skicka in till aktuellt Specialidrottsförbund. När du fått tillbaka ett påskrivet intyg från SF kan du tillsammans med en studievägledare sätta ihop en plan för din studiegång. 

Läs gärna mer här - länk till svenskidrott.se där också blanketten finns. 

 

Nyhet 2017-12-01  Högskolan Väst – elitidrottsvänligt lärosäte 2018

Nyhet 2018-08-30 Lättare att elitsatsa och plugga samtidigt

Kontaktperson


Senast uppdaterad av Anna Elfgren