Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Det finns etablerade samarbeten med flera viktiga aktörer för att skapa struktur och stöd för studenter som vill gå vidare mot eget företagande eller som har idéer man vill komma vidare med.

Drivhuset vid Högskolan Väst
Högskolan Väst jobbar aktivt med Drivhuset som finns på plats på högskolan. Drivhuset är en plattform för dig som vill utveckla entreprenöriellt driv. Genom personlig evolution och affärsutveckling vill Drivhuset få fler att skapa nytt av sina idéer. Drivhuset arbetar högskolenära över hela landet.

Fokus ligger på dig som entreprenör inte på idén, för idéer bedöms aldrig på Drivhuset. Målet är att du som entreprenör och företagare får de verktyg som behövs för att nå dit du vill. Därför finns Drivhuset som ett bollplank åt dig. Hos Drivhuset kan du få vägledning, utbildning och tillgång till en kontorsmiljö, allt utifrån ditt eget behov.

Drivhuset används flitigt som resurs i olika utbildningar på högskolan och i kurser om entreprenörskap. Tillsammans med Drivhuset genomförs även Drivhuset24, där studenter löser skarpa uppdrag från regionens arbetsgivare under 24 timmar. Högskolan Väst driver även projektet IR-K tillsammans med Drivhuset där du som student kan få möjlighet att stötta forskare i sitt arbete med att nyttiggöra sin forskning.

Drivhuset erbjuder kostnadsfri och konfidentiell vägledning för dig som vill utveckla dina idéer och ta dem vidare. De håller även utbildningar inom såväl idéutveckling som starta eget. Drivhuset har kontor i B-huset på Högskolan Väst (B216) och finns på plats på kontorstid alla dagar i veckan.

Innovatum Inkubator
Innovatums inkubator är en plats för personer med innovativa idéer att starta, driva och utveckla sina idéer, projekt och företag. De idéer som antas till inkubatorn ska ha en innovationshöjd och vara skalbara och gärna ha möjligheter att bli internationellt gångbara. Inkubatorns roll är att stötta och ge rådgivning för att säkerställa att ditt projekt/företag når sin fulla potential. Som inkubatorbolag får du kompetens, kontor, kontakter och vägar till kapital. Du får även en affärscoach kopplad till dig som direkt stöd i din process.

Inkubatorn har ett starkt samarbete med Drivhuset och de allra flesta som träffar oss som är kopplade till Högskolan Väst har tidigare varit i kontakt med och fått stöd av Drivhuset. Vi arbetar med personer och idéer inom alla sektorer. Flera alumner från Högskolan Väst sitter nu i våra lokaler och driver sina bolag. Ta gärna i kontakt med oss så bokar vi ett möte och lyssnar till din idé!

Projektförmedlaren Miljöbron
Miljöbron fungerar som en länk mellan näringslivet och den akademiska världen. Miljöbron förmedlar projekt mellan företag och studenter. Projekten har miljö och hållbar utveckling gemensamt. Miljöbron finns regelbundet på plats på högskolan.

Senast uppdaterad