Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Samverkan

Under 2018 kommer 15-20 lärosäten i Sverige att påbörja införande av Canvas. Redan nu använder KTH och LTU lärplattformen. Mycket av arbetet kring support, utbildning och teknisk integration sker i nära samarbete i det så kallade SALSA-nätverket. När vi väl är upp och igång så kommer lärarna på lärosätena att kunna dela lärresurser med varandra.

 

Emelie_Häggström_liten.jpg

Så här tycker studenten Emelie om Canvas. Till intervjun.

Pilotkurser

Vecka 13 startar våra första pilotkurser. Sammanlagt kommer cirka 400 studenter och 20 lärare att få prova på och utvärdera vår nya lärplattform under våren.

Några veckor in i pilotkurserna gjordes en utvärdering av uppstarten av pilotkurserna och lärarnas upplevelse av Canvas. I genomsnitt behövde man ca 17 timmar för att gå utbildningen och sätta upp sin kurs. Vi frågade också vilken typ av stöd man vill ha efter utbildningen och att leta själv i guider, e-post och drop in hamnade högst på listan.

 

Planering

Under läsåret 2018/2019 kommer Canvas införas på Högskolan Väst. De första skarpa kurserna startar i läsperiod 2.

Utbildning

Utbildningen för lärare kommer att starta under höstterminen 2018. Grundkursen består av en halvdag med IKT-pedagog i samband med att institutionen ska börja använda Canvas, men ges löpande under delar av året för de som har behov av det. Fördjupningskurserna ges i form av en serie workshops med fem olika fördjupningsområden. Både grundkursen och fördjupningskurserna kommer finnas i en nätbaserad version från september. Från oktober kommer det vara Drop in några timmar per vecka.

 

Kontakt


Senast uppdaterad av Tobias Ekenstam