Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

En presentatör i ett möte eller ett webbseminarium kan ge bläddringskontroll till andra deltagare, så att andra kan styra presentationen, detta är en fördel om man är flera presentatörer som presenterar olika delar i samma bildspel.

Som presentatör vill man ibland kunna använda läget ”Side-by-side mode”, vilket inte fungerar då man själv är presentatör, då är Slide Control-funktionen en fiffig lösning för detta. Om du har en kollega i samma möte (eller om man ber mötesvärden), så kan man maila presentationen till kollegan/värden och låta denne dela presentationen istället. Kollegan kan då ge dig bläddringsrättigheter till din presentation och du kan styra den som vanligt men kan presentera din presentation i läget ”Side-by-side mode”. 

Hur man tilldelar Slide Control

  1. Dela presentationen i mötet
  2. I verktygsfältet, klicka på Slide Control
  3. Klicka på den person du vill ska kunna bläddra

När du har tilldelat bläddringsrättigheter till deltagare kommer de att behålla rättigheterna så länge du fortsätter att dela. 

 

Hur man använder Slide Control

När du har fått bläddringsrättigheter så har du en liten kontrollpanel i nedre vänstra hörnet av presentationsvyn. Du bläddrar genom att klicka på pilarna.

Senast uppdaterad