Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Den 24:e augusti markerade Högskolan Väst en ny milstolpe i det pedagogiska stödet när vi framgångsrikt arrangerade den allra första Akademusdagen med över 80 deltagare. Händelsen lade fokus på pedagogisk utveckling och visade på den stora mångfald Akademus erbjuder undervisande lärare – från pedagogiska utvecklare till IKT-pedagoger, språkhandledare och medietekniker.

Dagen startade med en tankeväckande keynote av Jonas Landgren, docent vid IT-universitetet i Göteborg. I ljuset av dagens flexibla undervisningsmetoder underströk Landgren vikten av att klargöra våra pedagogiska strategier för studenter. Han uppmanade även till ökad flexibilitet, speciellt när det gäller när och var undervisning sker, och ställde den kritiska frågan: vilken undervisning är faktiskt värd att genomföras på campus?

Efter detta insiktsfulla tal bytte deltagarna tankar och åsikter över en fika. Sedan fortsatte dagen med en rad parallella presentationer, som spände över allt från generativ AI till universell design för lärande. Responsen? Överväldigande positiv, även om några uttryckte besvikelse över att ha missat några av de parallella sessionerna.

Med tanke på den responsen kan vi redan nu meddela att Akademusdagen är här för att stanna. Nästa års evenemang är redan under planering och kommer att äga rum den 22 augusti. Vill du dela med dig av ditt pedagogiska arbete? Boka datumet och bli en del av denna inspirerande dag! 

Senast uppdaterad