Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats för att den ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?
Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.
03 feb 2023
Akademus förklarar mer om vad Chat-GPT är samt diskuterar hur vi kan arbeta med bedömning och examination kopplat till användandet av nya digitala tjänster.
Den nya AI-baserade tjänsten Chat-GPT har verkligen väckt starka känslor runt om i högskolesverige och diskussioner och seminarium har avlöst varandra de senaste veckorna runt om på sociala medier och våra lärosäten. Verktyget ger oss helt nya möjligheter att planera och genomföra vår undervisning men skapar givetvis också en hel del utmaningar, inte minst kopplat till examination och kunskapsbedömning. Tjänsten påverkar inte bara vår undervisningspraktik utan kommer också att påverka vilken kunskap som kommer efterfrågas på en framtida arbetsmarknad.
Med bakgrund av det här kommer Akademus arrangera två kollegiala panelsamtal där det första kommer att fokusera på att förklara lite mer kring vad Chat-GPT är och fungerar samt vilka nya möjligheter och utmaningar det här skapar för vår undervisningspraktik. Det andra samtalet kommer att fokusera mer på bedömning och examination kopplat till användandet av nya digitala tjänster.
Panelsamtalen sker i F123 fredag den 3:e och 17:e mars och kommer också kunna följas digitalt via https://hv-se.zoom.us/j/66381876931.
Vid det första panelsamtalet den 3 mars kommer följande personer medverka: Urban Carlén(högskolepedagogiken), Angelica Dahlman (IOS), Kristina Johansson (EI) och William Jobe (EI) som ger sitt perspektiv på temat.
På det andra panelsamtalet den 17 mars deltar Anna-Maria Blomgren (Akademistöd), Celia Aijmer Rydsjö (IOS), Carina Carlund (Språkvingen), Kristina Johansson (EI) och William Jobe (EI).