Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Denna kryptering gäller inte i de e-möten som finns i Canvas-kurserna utan det kan enbart väljas i de e-möten man skapar själv. Detta krypteringsval kan man göra om man vill ha ett utökat integritets- och dataskydd för e-mötet, som ett extra lager för att minska risker och skydda känsligt mötesinnehåll. När man väljer denna kryptering kommer vissa funktioner att avlägsnas från e-mötet, bl.a breakout rooms, polling och möjligheten för användare att ansluta till e-mötet före värden (”Join before host”). För att verifiera att e-mötet är krypterat på detta sätt jämförs ett antal olika sifferkombinationer mellan mötesdeltagarna.

Hur sätter man på kryptering?

För att kryptera sitt e-möte väljer man End-to-end encryption när man skapar det.

Hur vet jag att e-mötet är krypterat med E2EE?

Klicka på den gröna skölden uppe i e-mötesfönstrets vänstra hörn. Har skölden ett hänglås på sig indikerar detta att e-mötet använder E2EE-kryptering.

Klicka på Verify, för att verifiera att e-mötet är krypterat med E2EE-kryptering.

För att verifiera e-mötets kryptering kan mötesvärden kan läsa upp koderna och deltagarna jämför med sina siffror de ser i e-mötet så att dessa stämmer överens.

 

Senast uppdaterad