Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

En lightboard är en slags whiteboard med LED-ljus som möjliggör att lärare kan skriva och rita medan de talar till kameran, vilket ger en interaktiv och visuellt stimulerande inlärningsupplevelse för studenter.

Du kan använda vår lightboard på två sätt, du kan spela in dina genomgångar för att sedan dela dessa med studenterna på Canvas eller så du använda lightboardstudion i ett Zoom-möte och genomföra genomgången direkt för studenterna som är närvarande. 

I en studie visar att användningen av en "lightboard" kan vara ett effektivt sätt att skapa engagerande utbildningsmaterial. I en artikel från Journal of Chemical Education år 2020 har författarna undersökte effekten av lightboards på elevers inlärning och engagemang inom organisk kemi. Resultaten visade att elever som tittade på undervisningsvideor som skapats med lightboards hade högre nivåer av engagemang och förståelse än elever som tittade på traditionella whiteboard-videor.

Länk till artikeln:

Journal of Chemical Education - Adopting Lightboard for a Chemistry Flipped Classroom To Improve Technology-Enhanced Videos for Better Learner Engagement

Om du vill testa att använda vår lightboardstudio så  boka en IKT-timme med någon av våra IKT-pedagoger.

Läs mer om lightboardstudion på Högskolan Väst.

Senast uppdaterad