Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Med studentnotering vänds arbetsflödet i förhållande till hur inlämningar vanligtvis görs. Läraren laddar upp en dokument och studenterna markerar, ritar och kommenterar i dokumentet med samma verktyg som läraren använder i Speedgrader. Dessa anteckningar är studentens inlämning och kan bedömas som vanligt i Speedgrader. Men inlämningen behöver inte användas som bedömningsunderlag, den kan istället användas som diskussionsunderlag eller för att aktivt arbeta med kursinnehåll.

Exempel på användning

  • Ge studenterna en fiktiv studentinlämning. Inlämningen kan innehålla både korrekta och felaktiga svar och svar på olika nivå. Studenterna bedömer inlämningen utifrån samma bedömningskriterier deras egna arbeten bedöms utifrån. 
  • Studenterna får ett felaktigt diagram, schematisk översikt över ett system eller lösning till ett beräkningsuppgift. Studenterna ska hitta och rätta felen genom att rita och kommentera.
  • I en halvfärdigt bild ska studenterna komplettera det som saknas i bilden.

Inlämningarna kan sedan användas som underlag i en gruppdiskussion eller som ett sätt att lyfta vad som är centralt i kursen.

Bilden visar exempel på när en student kan markera, rita och kommentera i ett dokumentet.

Studentvy Studentnotering

Läs mer om Inlämning där studenter kommenterar och ritar i dokument.

Kontakta IKT-pedagogerna på Akademus om du har några frågor.

Senast uppdaterad