Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

I kursen hittar du information, guider och filmer om hur du kan använda Canvas. Du kan använda den som en introduktion till Canvas, som ett uppslagsverk eller som inspiration för nya arbetssätt. Kursen är uppdelad i fem områden:

  • En första titt på Canvas
  • Bygg din kurs
  • Uppgifter och bedömning
  • Skapa mötesplatser
  • Bra funktioner

Kursen har tagits fram i ett nätverkssamarbete mellan de lärosäten i Sverige som använder Canvas och har sedan anpassats för Högskolan Väst. Kursen hette tidigare Canvas-utbildning på Högskolan Väst, men har bytt namn till Canvas Guider. Vi arbetar nu vidare med en engelsk version av kursen.

Öppna kursen Canvas Guider (inloggning i Canvas krävs)

Du hittar kursen bland dina kurser i Canvas. Om du sedan tidigare har favoritmarkerat kursen ligger den på din Översikt.

Kurskort för Canvas Guider på Översikten

Om du inte ser den på Översikten. Klicka på Kurser i den svarta meny till vänster, välj sedan Alla kurser längst ned i listan som visas.

Alla kurser längst ned i menyn för Kurser

Nu visas en lista över alla kurser du har tillgång till i Canvas. Markera stjärnan vid Canvas Guider om du vill att kursen ska visas på översikten alternativt kan du öppna kursen härifrån.

Stjärna framför kursens namn

Har du frågor om kursen eller andra frågor rörande Canvas, kontakta IKT-pedagogerna på Akademus.

Senast uppdaterad