Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Har du frågor om ALC, vill boka en introduktion eller fördjupa dina kunskaper kontakta IKT-pedagogerna på Akademus

Innehåll på sidan

Klicka på länkarna för att komma direkt till avsnittet.

Starta upp

Starta projektorn med styrpanelen på väggen. När du startar projektorn rullar projektorduken automatiskt. 

Panel för att starta projektor i ALC

Om skärmarna vid borden är avstängda så kan du starta dessa på touchskärmen. Filmen visar hur du gör.

 

Få koll på salen

Salen är utrustad med runda bord, stolar med hjul för att enkelt kunna göra nya grupper och väggar med whiteboardtapet. Det finns ett förvaringsskåp med pennor, tavelsudd, placeringskort samt en iPad. iPaden användas för att styra skärmarna utan att vara bunden till touchskärmen. Skåpet är försett med kodlås.

Filmen ger en introduktion till det användarvänliga systemet som styr tekniken i salen.  

 

Grupparbete

Vid grupparbete arbetar varje grupp vid sin egen skärm. Studenterna kan ansluta sina datorer, läsplattor eller telefoner trådlöst till skärmen. Det finns instruktioner för hur studenterna går till väga på hv.se/alc. Om du vill lägga instruktioner i din Canvaskurs så kan du ladda ner en modul från Canvas Commons som heter ALC - Student. Filtrera på Högskolan Väst och sök på ALC för att hitta den.

Gruppredovisning

När en grupp ska redovisa kan gruppens skärm visas på alla skärmar i salen inklusive projektorduken. 

 

Lärarledd genomgång

Vid genomgången visas bilden från din lärardator på alla skärmar i salen. Du kan välja att ansluta din dator via HDMI-kabel eller göra det trådlöst. Titta på filmer hur du kopplar upp din Mac eller PC trådlöst.

 

Avsluta

Stäng av gruppernas skärmar via touchskärmen enligt filmen.

 

Projektorn stängs av på styrpanelen.

Stäng av projektor i ALC

Sätt iPaden på laddning om du använt den. Laddkabel finns i skåpet.

Mall till presentationer

När du förbereder din lektion finns en PowerPointmall du kan använda. Med denna kan du lägga upp olika instruktioner på varje grupps skärm. Borden är markerade med olika färger så ett tips är att använda powerpoint-mallen med sidor i samma färger som borden. I H104 byter du enkelt slide per bord genom att svepa med fingret över skärmen. I E203 ska i stället varje slide sparas som en egen fil.

Ladda ned Powerpoint-mallen

Placeringskort för gruppindelning

I det låsta skåpet finns kort i samma färger som borden. Dessa kan används för gruppindelning. Dela ut korten allt eftersom studenterna kommer in i salen.

Senast uppdaterad