Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Utvecklingschef/STF Förbundsdirektör, Kunskapsförbundet

maria.hildefors@kunskapsforbundet.se

Kunskapsförbundet är ett kommunalförbund där Trollhättans stad och Vänersborgs kommun är medlemmar. Förbundet har det kommunala huvudmannaskapet för gymnasie- och vuxenutbildningarna i de båda städerna. Verksamheterna finns i skolhusen Magnus Åberg och Nils Ericson i Trollhättan samt i Birger Sjöberg och Vänerparken i Vänersborg.

 

Maria är utbildad gymnasielärare i ämnena svenska, geografi och pedagogik och har kompletterat sin grundutbildning med en masterutbildning i utbildningsledarskap. Hon har under snart 20 års tid arbetat i Trollhättan, Uddevalla, Ale och i Kunskapsförbundet med olika lärar- och ledaruppdrag, från förskola till vuxenutbildning. Hon är särskilt intresserad av skolledarskap, skolors inre organisering för lärande och byggandet av skolpraktiker på vetenskaplig grund.

 

Som sakkunnig i rådet hoppas hon kunna bidra med bilder av utmaningar, framgångar och behov från Kunskapsförbundets praktiker så att Forum för skolutveckling ges goda möjligheter att vara ett utvecklingsforum av relevans för såväl akademi som skolpraktik.

För egen del hoppas hon hitta flera fiffiga kompisar i Forumrådet så att hon ständigt fortsätter utveckla sitt eget lärande.
Senast uppdaterad