Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Vad är det?

All utbildning vid Högskolan Väst genomsyras av internationella perspektiv samt drivs och utvecklas i ett globalt sammanhang. Demokratifrågor, liksom olika dimensioner av hållbar utveckling, sätts i relation till globaliseringen och vår beredskap att möta dess effekter.
En inblick i likheter och skillnader mellan individer och kulturer runt om i världen, allt i relation till vald utbildning. Genom att delta i olika internationella aktiviteter som presenteras på Canvas under din utbildning samlar du meriter och skriver en rapport som leder fram till ett Certificate of International Merits. Dina meriter skrivs därefter in i examensbevisets Diploma Supplement.

Varför ska just jag anmäla mig till CIM

Är du intresserad av Global Hälsa och att främja förståelsen för andra länder? Gillar du att träffa människor från hela världen? Vill du utveckla förmågan att se dig själv och utbildningens kunskapsområde i ett internationellt sammanhang? Vill du att dina internationella meriter skrivs in i ditt examensbevis? Då kan Certificate of International Merits vara något för dig! 

  • Dina internationella meriter synliggörs med CIM
  • Din interkulturella kommunikationsförmåga utvecklas
  • Möjlighet till att bygga nya internationella kontakter.
  • Dina möjligheter att arbeta i en internationell miljö förbereds med hjälp av CIM

Hur går du till väga ?

Du kan när som helst under din studietid anmäla dig via formuläret nedan och därefter registrera dig på lärplattformen Canvas där du tar del av de aktiviteter som räknas för CIM. Via en meritportfölj i form av portfolio dokumenterar du dina internationella aktiviteter och skriver en slutrapport

Aktiviteter

Du behöver delta i minst fyra  internationella aktiviteter för att kunna ansöka om ett Certificate of International Merits. Tre aktiviteter om en aktivitet genomföras utomlands.
Tillsammans med din CIM koordinator har du möjlighet att planera dina aktiviteter.
Exempel på aktiviteter:

  • Åk på ett utbyte, delta i en sommarkurs eller gör ditt examensarbete utomlands
  • Besök internationella konferenser och workshoppar
  • Bli mentor åt internationell student
  • Delta i föreläsningar med internationell prägel
  • Delta i aktiviteter som anordnas av International office

Du ansvarar själv för att hitta och anmäla dig till de aktiviteter som du vill ska ingå i ditt CIM på Canvas eller i samråd med din CIM koordinator. För utlandsaktiviteter kontaktar du institutionens koordinator.

Redovisning av dina aktiviteter

Varje aktivitet sammanställs i en portfolio. När du är färdig med dina aktiviteter är det dags att skriva en slutrapport. Slutrapporten ska vara skriven på svenska eller engelska. Avslutningsvis kommer du att behöva presentera dina CIM erfarenheter muntligt vid CIM-ceremonin/eller medstudenter/ eller annan aktivitet som anordnas av International office. Din internationella koordinator kan informera dig mer. 

 

Kontakt


Senast uppdaterad av Eva-Lena Fast