Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Martin Hellström föddes 1962 i Essen, Tyskland. Han har sin grundutbildning i "Germanistik" och "Katholische Theologie" från Ruhr-Universität Bochum. Under forskarutbildningen fokuserade han på medeltidslitteratur från 1200-talet och 1990 disputerade han med avhandlingen: Veritas amoris. Die "Tristan"-Konzeption Gottfrieds von Straßburg.

2011 utnämndes han till professor i tyska med litteraturvetenskaplig inriktning vid Göteborgs universitet och 2012 till professor i litteraturvetenskap med inriktning mot didaktik vid Högskolan i Borås.

Akademiska anställningar

Martin Hellström flyttade till Sverige 1991 i samband med att han fick anställning som utländsk lektor vid Umeå universitet. Därefter har han varit verksam inom universitetsvärlden och undervisat och forskat i tysk kultur, litteratur och litteraturhistoria vid Mitthögskolan och Göteborgs universitet.
Ledningsuppdrag
Han kommer närmast från Högskolan i Borås där han varit prorektor sedan augusti 2011. Innan dess har han tjänstgjort som prefekt och prodekan vid Göteborgs universitet.

Kuriosa

Som kuriosa kan nämnas att han är en cykelfantast.
- Som längst har jag cyklat från Nordkap till Essen, en tur på ca 350 mil. Ok, det var några år sedan... Min favoritförfattare är Felicitas Hoppe. Och Astrid Lindgren – genom hennes böcker har jag blivit en livlig läsare och böckerna väckte mitt intresse för Sverige och svensk litteratur.

Om rektors blogg

Rektor bloggar om hur det är att vara rektor på Högskolan Väst i Trollhättan där ”crazy enough” är ett av våra kärnvärden. Du får inblick i hans vardag, ta del av hans tankar kring högre utbildning och forskning och hans intryck och avtryck i världen.

blogg_martin_skiss_svart_vit.jpg.png

Kontakt


Senast uppdaterad av Kommunikationsavdelningen