Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Laurence Piper

Laurence Piper

Professor

laurence.piper@hv.se I312

Organisationstillhörighet

Anställd på Avdelningen för samhällsbyggnad och samhällsutveckling.

Forskningsområde

Forskar inom samhällsvetenskap, statsvetenskap.

Forskningsintresse

Jag är professor i statsvetenskap på IPPE-programmet vid Högskolan Väst. Mina forskningsintressen fokuserar främst på lokal demokrati, med ett tidigare fokus på deltagande och medborgarskap i särskilt den urbana södern och Sydafrika. Min senaste bok är Democracy Disconnected: Participation and Governance in a City of the South, samskriven med professor Anciano och publicerad av Routledge (2019).

 

Lyssna gärna på min installationsföreläsning - Professorpodden - där jag berättar mer om min forskning. Den publicerades i samband med att jag installerades som professor i oktober 2021.

 

Jag är för närvarande intresserad av betydelsen av segregering och plats i staden för frågor om lokal styrning och medborgarskap i Sverige.

 

Externa uppdrag

  • Jag är medlem i International Political Science Association (IPSA).

  • Jag är tidigare ordförande för South African Association for Political Science (SAAPS), 2016-2018, och sedan länge medlem av SAAPS.

  • Jag är en medutredare på Participedia, en crowdsourcing-plattform för forskare, aktivister, utövare och alla som är intresserade av allmänhetens deltagande och demokratiska innovationer. Se https://participedia.net/about.

  • Jag är en långvarig redaktör på Theoria: A Journal of Social and Political Theory https://www.berghahnjournals.com/view/journals/theoria/theoria-overview.xml.

  • Jag granskar regelbundet artiklar för akademiska publiceringar som Pan Macmillan och tidskrifter som Development and Change, International Journal of Urban and Regional Research, International Political Science Review och Third World Quarterly.

  • Jag får frågan om att betygsätta magister- och doktorsavhandlingar regelbundet.

undervisning/handledning

Jag undervisar främst forskningsmetodik i grundutbildningen och masterprogrammet IPPE och AIL.

nyckelord

Stadspolitik, styrelseformer, deltagande, medborgarskap, Sydafrika, urbana södern

Research gate

https://www.researchgate.net/profile/Laurence_Piper