Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Mahdi Eynian

Universitetslektor

Docent

Anställd på Avdelningen för avverkande och additiva tillverkningsprocesser.

Forskar inom teknik, produktionsteknik.


Forskningsområde/forskningsintresse

Min forskning fokuserar på att förbättra bearbetningskvaliteten genom att undvika vibrationer. Särskilt studerar jag vibrationsinstabilitet i skärande bearbetning, så kallat "Chatter". Jag har arbetat med modellering av chatter i radiepinnfräsning och modellering av dämpningen i skärprocessen. Ett annat intressant område för mig är användningen av sensorer och mätmetoder för att studera bearbetningskvalitet. Jag studerar också metoder för mätning och förbättring strukturernas dynamiska styvhet. Dynamisk styvhet hos en struktur beror på dess geometri och materialegenskaper samt dess flexibilitet och friktion på kontaktytor i strukturen, och kan förbättras genom att förändringar i dessa faktorer.

Undervisning/handledning

Jag undervisar kurser i materialvetenskap och skärande bearbetning som ingår i Högskolan västs magister program i produktionsteknik. Jag har också deltagit i undervisning av kurser på grundnivå i finita elementmetoden, robotkinematik och tillverkningsteknik.

Nyckelord

Skärande bearbetning, Dynamiska skärkrafter, Dämpningen i skärprocessen, vibrationer vid skärande bearbetning (Chatter), Strukturdynamik.

Publikationer