Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Genom att låna studioinspelade föreläsningar på Högskolan Väst kunde lärare på Handelshögskolan i Göteborg fokusera mer på studenterna. Ett exempel på samarbeten mellan lärosätena under coronakrisen.

Det handlar om 35 förinspelade föreläsningar för undervisning inom externredovisning.

- När vi plötsligt skulle gå över till distansundervisning fick vi nästan panik. Men jag har haft kontakt med medarbetare på Högskolan Väst och visste att de här filmerna hade gjorts och var väldigt bra och passade vår undervisning, säger Kristina Jonäll, utbildningsansvarig på Handelshögskolan i Göteborg.

Hon skickade en förfrågan till Högskolan Väst och i slutet av mars kunde de få tillgång till filmerna.

- Det var en lättnad och det tyckte alla lärare på kursen också. Nu fick man tid över med att göra helt andra saker än att spela in föreläsningar, bland annat ha mer tid för frågestunder med studenterna, säger hon. 

Hon tyckte också det var bra att studenterna fick förinspelat material som man kunde titta på i sin egen takt.

Gunnar Peterson, prefekt för institutionen för ekonomi och IT på Högskolan Väst, såg till att ta fram ett avtal med Handelshögskolan om filmerna.

- Vi har ju hela tiden kontakter och samarbeten av olika slag, men att låna filmer och undervisningsmaterial på det här sättet har inte hänt tidigare, säger han. 

Filmerna har varit färdiga sedan länge och använts i just distansundervisning.

- Vi har ju haft flera nätbaserade kurser tidigare.

Efter att högskolans jurist tittat på avtalet såg man till att lägga upp samtliga filmer på ett nätverk som gjordes tillgängligt för Handelshögskolan.

- Det är ju naturligtvis roligt att vi kan hjälpa till under den här tråkiga situationen som vi befinner oss i just nu, avslutar Gunnar Peterson.

Senast uppdaterad