Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

- När vi hörde att sjukvården behövde handsprit och annat material så kom vi på att vi har en del av det i vår restaurangverksamhet som på grund av rådande situation inte är igång. Vi tänkte att det gör bättre nytta i vården än att ligga här, säger Amanda Öbom, vice ordförande på Studentkåren.

För Studentkåren var det i ett tidigt skede självklart att försöka hjälpa till, säger hon.

- Vi är ju en del av staden, och vill vara med och hjälpa till där vi kan. Vi har sett andra hjälpa till mycket, och vi har blivit inspirerade av det. Vi diskuterade tidigt hur vi kan hjälpa till gentemot studenterna, högskolan, staden och näringslivet.

På Trollhättans Stad är man väldigt imponerad över hur människor bidrar under Coronakrisen.

- Fantastiskt hur människor och företag ställer upp i dessa tider. Vi möter ett stort engagemang till att bidra. Vi har fått 500 ansökningar på bara några dagar, från människor som kan tänka sig att jobba extra hos oss för att hjälpa till att hålla igång vården och annan samhällsviktig verksamhet. Flera företag och organisationer har hört av sig för att erbjuda skyddsutrustning, säger Stefan Griwall.

Enligt Stefan Griwall har kommunen så man klarar sig just nu vad gäller vårdprodukter, även om det finns enstaka saker som man behöver säkra för att klara sig på lite längre sikt.

På Studentkåren bevakar man läget och har flera andra aktiviteter igång.

- Vi har erbjudit våra lokaler till Trollhättan stad eftersom vi inte använder dem just nu. Vi planerar att fortsätta bevaka de politiska beslut som kan komma att påverka studenterna i samhället. Vi har startat en Facebook-grupp där studerande på Högskolan Väst kan vara med och ge varandra tips på hur de kan hantera distansstudier och lite så. Vi ser över alternativ till våra vanliga studiesociala evenemang. Utöver det så fortsätter vi vårt dagliga arbete med att ta hand om studentärenden och representera studenterna i högskolans krisledningsarbete, avslutar Amanda Öbom. 

Senast uppdaterad