Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

I och med coronapandemin har vi tvingats förändra våra sätt att leva. Många av våra naturliga mötesplatser har försvunnit. Den korta avstämningen med andra hundägare på morgonpromenaden, bouleträffen, småsnacket i kiosken när vi köper tidningen, och släktkalas är alla exempel på aktiviteter vi i nuläget behöver begränsa.

Men att vi inte kan ses fysiskt betyder inte att vi måste sluta umgås. Den digitala tekniken kan korta avstånd och skapa närvaro trots att vi inte befinner oss på samma plats. 

beata och ulla: ett möte mellan forskaren och pensionären

Vad säger forskningen? 

Bakom detta initiativ står Beata Jungselius, doktor i tillämpad IT och forskare vid Högskolan Väst. Beata deltar bland annat i samverkansprojektet Digitala seniorer. Läs mer om Beata här >>

Om du behöver hjälp

Söker du stöd för annat än tips på hur du kan umgås digitalt? Många äldre och personer i riskgrupper kan behöva hjälp på olika vis under den pågående pandemin. På Krisinformation.se finns bra information. Klicka här >>

Senast uppdaterad