Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

 

Är du intresserade av att börja arbeta eller precis har börjat arbeta som projektledare eller projektmedarbetare i näringslivet eller offentlig sektor?

Ämnesområdet företagsekonomi behandlar modeller och metoder för hur organisationer kan uppnå för verksamheten uppställda mål både avseende det interna arbetet och gentemot det omgivande samhället. Kursen Att leda och arbeta i projekt 5 hp syftar till att utveckla förståelse för både praktiska och mellanmänskliga processer i projektmiljö.

Projekt blir idag ett alltmer vanligt sätt att arbeta i både näringslivet och offentlig sektor, och agerar ofta som nyckelaktiviteter för organisationer. Därför är det viktigt att förstå varför vi arbetar i projekt eller hur vi skall leda och arbeta i projekt.

Ska du vara med och leda ett projekt i framtiden eller vill vara med i ett projekt kommer du med den här kursen öva på att leda och arbeta i enskilda projekt men även se projektet i ett större sammanhang. Denna kurs ger även grundläggande kunskaper till dig som kommer vara projektägare, projektbeställare eller sitta med i en styrgrupp och aldrig jobbat med projekt tidigare.

Kursen är uppdelad i två delar:

  • Projektmetodik – initiering, planering, genomförande och avslut av projekt.
  • Projektdynamik - exempelvis individen och roller, grupputveckling, kommunikation, ledarskap och etik.

 

Kontaktuppgifter


Emelie Schagerholm

Emelie Schagerholm Handläggare Ledningsstöd, Lärarassistent
emelie.schagerholm@hv.se
Senast uppdaterad