Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Innehåll

Kursen ska förmedla en grundläggande förståelse för lasern som ett verktyg för processer inom additiv tillverkning. Kursen ger en översikt över lasermaskiner och optiska komponenter som behövs för additiv tillverkning med laser. Fokus kommer att ligga på tillverkningsprocesser för additiv tillverkning med metall och processbeteende under laserbestrålning och deras processövervakning. Uppbyggnad av enklare additivt tillverkade strukturer kommer att undersökas och diskuteras med fokus på inverkan av processparametrar. Vidare behandlas diskontinuiteter och hur man undviker dessa.

Kursen ges huvudsakligen via distansundervisning i en flexibel, nätbaserad form med två fysiska träffar. Vissa kursträffar är obligatoriska. Du kommer att dra nytta av kursen om du vill lära dig om lasern som verktyg och dess användning för Additive Manufacturing som en ytterligare aspekt till dina tidigare teoretiska kunskaper eller praktiska erfarenheter.

Förkunskaper

Tre års högskolestudier med teknisk inriktning (högskoleingenjör eller kandidat inom teknik 180hp). Alternativt relevant arbetslivserfarenhet. 

Bifoga meritförteckning om du söker baserat på arbetslivserfarenhet, du hittar mall på vår hemsida www.hv.se/produktionskurser

Genomförande och pedagogik

Kursen bedrivs enligt Högskolan Västs koncept arbetsintegrerat lärande som syftar till att integrera teori och praktik på olika sätt i kursen. Teoriföreläsningar varvas med verklighetsbaserade fallstudier och exempel. Examinationsmetoden är utformad för att passa yrkesverksamma.

Kursformen (campus eller distans) kan variera. Formen anges i samband med att kursen annonseras.

Kurskod

ATL600

Anmälan

Anmälan till kursen sker via Högskolan Västs webbsida www.hv.se/produktionskurser 

Frågor kan skickas till produktionskurser@hv.se

Senast uppdaterad