Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Målgrupp

Kursen vänder sig till sökande med starkt intresse för förnybar elproduktion och energilagring, med målet att bidra till en mer hållbar energiframtid genom tekniska innovationer och effektiva elkraftsystem.

Innehåll

I kursen behandlas traditionell kraftproduktion som vattenkraft och värmekraft samt ny kraftproduktion som vind och solkraft. Andra viktiga aspekter som behandlas är energiomvandling, turbin och turbinreglering, generatorsystem, generatorsystem med kraftelektronik, uppsamlingsnät, kapabilitetsdiagram, aggregattransformator och anslutningskrav, till elnätet, för de olika anläggningarna. Vidare diskuteras skillnader i tillgänglig effekt och varaktighet för de olika produktionsslagen. Slutligen ingår en genomgång av olika typer av energilagring inklusive principer för lagring, laddning och urladdning, effekt och energi i energilagret.

Förkunskaper

Tre års högskolestudier med teknisk inriktning (högskoleingenjör eller kandidat inom teknik 180hp), inklusive 5 hp elkretsanalys, 5 hp elmaskiner och 5 hp kraftelektronik eller motsvarande. Alternativt relevant arbetslivserfarenhet.

Bifoga meritförteckning om du söker baserat på arbetslivserfarenhet, du hittar mall på vår hemsida www.hv.se/produktionskurser

Genomförande och pedagogik

Kursen bedrivs enligt Högskolan Västs koncept arbetsintegrerat lärande som syftar till att integrera teori och praktik på olika sätt i kursen. Teoriföreläsningar varvas med verklighetsbaserade fallstudier och exempel. Examinationsmetoden är utformad för att passa yrkesverksamma.

Kursformen (campus eller distans) kan variera. Formen anges i samband med att kursen annonseras. Aktuellt utbud hittar du här.

Kurskod

FEE600

Anmälan

Anmälan till kursen sker via Högskolan Västs webbsida www.hv.se/produktionskurser

Frågor kan skickas till produktionskurser@hv.se

Senast uppdaterad