Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Våra lärare berättar om kursen.

Kursen består av föreläsningar, distansövningar med PLC och övningar i automationslaboratoriet på Produktionstekniskt Centrum (PTC).

Detta är första kursmodulen inom industriautomation och det går sedan att bygga vidare med ytterligare kurser.

Kursen lämpar sig för dig som på något sätt kommer i kontakt med automation inom produktion och som önskar få en förståelse för de olika delkomponenterna. Du arbetar till exempel som operatör, produktionstekniker, service- och underhållstekniker, produktionsledare, inköpare av utrustning eller liknande

Schema

Undervisningsform

Kursen ges delvis på distans, vilket kräver att deltagarna har tillgång till internet. Kompletterande undervisningsmateial delas ut via webbplattform där även länkar till uppkoppling för distanstillfällen samt instruktioner delas ut.

Behörighet

Fullgjorda kursfordringar om 180 hp inom elektroteknik, datateknik, maskinteknik eller motsvarande.

Vid varje kursanmälan prövas din behörighet. Fullgjorda kursfodringar om 180 hp inom elektronik, datateknik, maskinteknik eller motsvarande. Godkända resultat från följande kurs/kurser: Industriautomation 2, 2,5 hp eller motsvarande. Vi tillämpar validering av arbetslivserfarenhet för att se om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen. Du behöver inte, i de flesta fall, ha genomfört en hel högskoleutbildning mot examen sedan tidigare för att delta.

Var vänlig och skicka in ett intyg om din arbetslivserfarenhet som styrks av din närmaste chef, samt vilken gymnasie- och högskoleutbildning du genomfört. Använd med fördel CV-mallen som ger exempel på den information som efterfrågas, om du inte redan har ett eget CV. CV-mall finner du nedan.

Tidigare högskolepoäng erhållna före 2007 motsvarar idag 0,5 poäng mer, dvs. 5 p motsvarar idag 7,5 hp.

CV-mall att bifoga vid anmälan

cv-mall.docx

Nedan vinner ni exempel på ifylld CV-mall

cv-mall-exempel.docx

 

 

 

 

Information


Kontakt


Senast uppdaterad av Eva Bränneby