Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Våra lärare berättar om kursen.

Kursen består av föreläsningar, distansövningar med PLC och övningar i automationslaboratoriet på Produktionstekniskt Centrum (PTC).
Detta är andra kursmodulen inom industriautomation och det går sedan att bygga vidare med ytterligare en kurs.
Kursen kommer att belysa hur olika sätt att programmera påverkar komplexiteten, felsökningsmöjligheter, återanvändbarhet, säkerhet. Kursen behandlar även delar av den internationella standarden för programmering som kan hjälpa dig i din vardag för att skapa bättre automationslösningar. Den kunskapen behövs för att få en djupare förståelse för hur ett automationssystem programmeras och hur standarder, bibliotek kan effektivisera felsökning, implementering och ombyggnad.

Kursen lämpar sig för dig som på något sätt kommer i kontakt med automation inom produktion och som kommer att medverka vid kravsättning, felsökning eller har produktions eller automationsansvar.

Behörighet

Vid varje kursanmälan prövas din behörighet, både dina tidigare utbildningar och examina samt din arbetslivserfarenhet. Vi tillämpar validering av arbetslivserfarenhet för att se om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen. Du behöver inte, i de flesta fall, ha genomfört en hel högskoleutbildning mot examen sedan tidigare för att delta.

Var vänlig och skicka in ett CV som styrker din arbetslivserfarenhet samt vilken gymnasie- och högskoleutbildning du genomfört. Använd med fördel CV-mallen som ger exempel på den information som efterfrågas, om du inte redan har ett eget CV.

CV-mall att bifoga vid anmälan

cv-mall.docx

Nedan finner ni exempel på ifylld CV-mall

cv-mall-exempel.docx

Kontakt


Bo Svensson

Bo Svensson Universitetslektor
bo.svensson@hv.se

Fredrik Danielsson

Fredrik Danielsson Professor Professor i automation
fredrik.danielsson@hv.se
Senast uppdaterad